
Magyarország minden régiója büszkélkedhet egyedi ízvilágú ételekkel és borokkal. A Dunántúlon kóstoljuk meg az őrségi zsíroskenérkét, a dödöllét, a balatoni fogas után pedig kortyoljunk egy pohár badacsonyi szürkebarátot vagy rizlingszilvánit. A Felvidéken ízleljük meg az irsai kisökör borát, és kóstoljuk meg a liptói túrós süteményeket. Az Alföld a gulyáslevesekkel, a halászlével és a csabai kolbásszal örvendeztet meg minket, amit egy üveg bikavérrel öblíthetünk le.
Tavasztól őszig számtalan gasztronómiai fesztivál várja a kulináris élmények kedvelőit. Tavasszal a Szent György-napi újbor ünnepeket és a Mangalica Fesztivált érdemes felkeresni. Nyáron a Balatoni Hal- és Bornapok, a Sarkadi Pálinkafesztivál, illetve a füszerpaprikát ünneplő Makói Hagymaházak rendezvényei csábítanak. Ősszel a Bakonyi Betyárok Borünnepe, a Debreceni Kölcsey borok és Ízek Utcája, valamint a Márton-napi újborok ünneplése a legvonzóbb gasztronómiai események.
Ha nemcsak kóstolni, hanem készíteni is meg szeretnénk tanulni a magyar ízeket, akkor főzőtanfolyamok széles választéka áll rendelkezésünkre országszerte. A Bakonyban a rusztikus bakonyi ételeket, Szegeden a halászlét és a paprikásokat, Kalocsán a hagyományos lecsókat tanítják a legautentikusabban. De olyan különleges tanfolyamokat is találunk, mint a böjti ételek főzése vagy a vadételek készítése.
A gasztronómiai kalandozás igazi gyöngyszemei a termelői piacok. Budapesten a Lehel téri, Teleki téri és az Óbudai piac csábít friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerkertekkel és regionális kézművestermékekkel. Vidéken a Debreceni Csapó utcai, az Orvosi Egyetemkertben és a Kecskeméti Főtéri Piac a legautentikusabb friss gasztronómiai élmények forrása.