 
        
    
        
   A Villányi-hegység lábainál megbújó borvidék a hazai vörösbor kiemelkedő fellegvára. A mediterrán éghajlatnak köszönhetően zamatos, testes vörösborokat készítenek itt kiváló minőségben. A híres Villányi Franc, Portugieser és Kékfrankos mellett érdemes megkóstolni a hagyományos kadarka és cabernet borokat is. A napsütötte dombok között kacskaringózó borút mentén kis pincészeteket, hangulatos borházakat és különleges gasztronómiai élményeket találsz.
A világ legismertebb aszúborainak hazája, Tokaj-Hegyalja páratlan élményt nyújt minden borkedvelőnek. Az ódon pincerendszerek föld alatti labirintusaiban pompás aszúkkal, szamorodnival, késői szüretelésű borokkal ismerkedhetsz meg. A borúthoz rendkívüli gasztronómiai különlegességek társulnak, mint a házias abaúji ételek vagy az aszúboros csemegék. A mesés táj műemlék községeiben, kastélyaiban tett látogatások felejthetetlen emlékeket adnak.
A Badacsony vulkanikus csúcsa látványos panorámát kínál a Balatontól. A legmerészebb vendégek akár a hegyre is felmászhatnak, miközben lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetnek. A hegy lábánál elterülő borvidéken egyedülálló olaszrizlinget, rizlingszilványit és más fehérborokat kóstolhatsz, de nem szabad kihagynod a zamatos badacsonyi kékfrankosokat sem.
A Szekszárdi borvidék méltán híres bikavér borairól, melyek sokszínűsége lenyűgöző. A helyi pincék különböző kékezőszőlő-fajtákból készült bikavérmintákat kínálnak, melyek eltérő, egyedi karakterrel bírnak. De a kadarkákat, merlot-kat és cabernet-ket se hagyd ki! A gasztronómiai élményeket a vadételek és a paprikával készült fogások jelentik.
Az Etyek-Budai borvidék Budapesttől csupán egy kőhajításnyira kínálja ínyenc kincseit. Az etyeki légiós hagyományok révén kitűnő fehér- és vörösborokat kaphatsz, remek piknikekhez is. A budai oldalon pedig a Gellért-hegy tövében található szőlőtermő dombokon kóstolhatod meg az egri csillagok szerelmeseit, a bikavéreket is. Páratlan kékfrankosok és kékportyogók társulnak itt az utánozhatatlan rozéborárhoz.
Eger várának tövében hamisíthatatlan bikavér- és leányka-borok készülnek. A bikavérborok vörösfajtái olykor tizenöt-húsz féle szőlőből állnak össze izgalmas, színpompás élményt nyújtva. A könnyű, üde leánykát pedig hűsítő limonádék mellett érdemes fogyasztani. A gasztronómia farvizén kiváló húsételek és egri csillagok is terítékre kerülnek.
A Balaton-felvidék színpompás tájai egyedülálló borvidékeket rejtegettek, melyek a közelmúltban újjáéledtek. A zamatos kékfrankosok és más vörösborok mellett fehérbor-specialitások is várnak itt rád, akár egy falunéző barangolás alkalmával. Ha mozgásra vágysz, gyalogolhatsz vagy kerékpározhatsz is a fenséges dombok között.
Nyugat-Magyarország ékköve a soproni borvidék, ahol az osztrák határon kékfrankos alapú vörösborokat készítenek évszázados hagyományok szerint. Sétálhatsz a történelmi óvárosban, majd egy kiadós borkóstolóval pihenheted ki fáradalmaidat az erődítmények tövében lévő pincékben. Esetleg bakancslista is a csodás tájakon kalandozni.